Over Unity

Unity.NU Radio

Hier gebeurt het!

Unity.NU is de radio zender voor de regio Leiden en Wassenaar. In de regio is Unity.NU te ontvangen op 105.7 FM. Ook via Ziggo digitaal kanaal 915, DAB+ en KPN kanaal 1112 kun je naar Unity.NU luisteren. 

In de regio Leiden wordt Unity.NU geproduceerd door Rudeboy Media B.V. in opdracht van Stichting Agglomeratie Omroep Holland Centraal en Stichting Lokale Media Wassenaar. 

Unity.NU Nieuwsvoorziening

Unity.NU heeft als doel om de inwoners uit Leiderdorp, Zoeterwoude, Voorschoten, Oegstgeest en Wassenaar dagelijks te voorzien van het nieuws uit de regio. We doen dit middels berichtgeving op de radio, tv en online (website en app). Wij brengen het nieuws in tekst, audio en video. Ons doel is daarbij om de inwoners uit de Leidse regio en Wassenaar dagelijks te voorzien van het nieuws uit de regio. Daarbij hebben we een open blik op de regio. 

Onze insteek is altijd dat wij het nieuws onafhankelijk brengen. Inwoners uit onze gemeenten kunnen ook onze redactie tippen en zo nieuwstips aandragen. 

Reageren op ons nieuws? Dat kan via onze socials. 

Redactie 

De redactie van Unity.NU bestaat uit redacteuren (betaald en onbetaald) die zich dagelijks bezig houden met het verslaan van het nieuws uit de regio Leiden en Wassenaar. De redactie bestaat uit medewerkers die artikelen schrijven, interviews afnemen voor onze radioprogramma's en Camjo verslaggevers die ook nieuwsreportages maken voor TV en online.

Hoofdredacteur: Angelique Beekhuizen

Eindredacteur: Rudo Slappendel

PBO (programmabeleidbepalend orgaan)

De samenwerkende PBO's voor Holland Centraal, RTV Leiderdorp en Lokale Media Wassenaar bestaan uit:

Ondernemers

- Lorien de Roode (Overkoepelend voorzitter)

 Maatschappelijke Zorg en Welzijn

- Hans Roest (RTV Leiderdorp)

- Edith van Vulpen (Holland Centraal)

- Ellen Klaver (Lokale Media Wassenaar)

Cultuur en Kunst

- Linda Capel (RTV Leiderdorp / Holland Centraal / Lokale Media Wassenaar)

Kerkgenootschappen en genootschappen op geestelijke grondslag

- Hester Smits (RTV Leiderdorp)

- Ad Alblas (Holland Centraal)

- Jilles de Klerk (Lokale Media Wassenaar)

Onderwijs en educatie

* Ronald Hanselaar  (RTV Leiderdorp / Holland Centraal / Lokale Media Wassenaar) 

Sport en recreatie

- Joyce Thissen (RTV Leiderdorp / Holland Centraal)

Etnische en culturele minderheden

- Floor van Egmond  (RTV Leiderdorp)

- Mo Kherad (Lokale Media Wassenaar)

Jongeren

- Diederik Selier (Holland Centraal)

Ouderen

- Pieter Hellinga (Holland Centraal)

Unity NL

Je zingt ze mee

Unity NL is de omroep voor de regio Leiden. Naast de beste muziek van Nederlandse artiesten brengt Unity NL je ook iedere dag het actuele nieuws uit de regio Leiden.

Frequenties

In de hele regio Leiden ontvang je Unity NL in de ether op 106.1 FM en via DAB+. Thuis via Ziggo Digitaal op kanaal 920, en via de kabel hoor je Unity NL in Leiderdorp op 88.1 FM.

Via deze website kun je ook online luisteren naar Unity NL, op je mobiele telefoon kun je ook luisteren via TuneIn.

Unity.NU Televisie

Televisie voor de regio Leiden

Unity.NU is de TV zender voor de Leidse regio. In de regio Leiden is Unity.NU te ontvangen via:

Ziggo Digitaal kanaal 40 en analoog kanaal 45
KPN, XS4ALL, Telfort met de witte afstandsbediening kanaal 1412 
Telfort met de zwarte afstandsbediening, XMS, Edutel, Fiber.nl, Stipte en Lybrandt kanaal 2138. Ook via Tele2 kun je naar Unity.NU kijken via het Tele2 hoofdmenu. Kijk voor meer informatie op deze pagina. 

In de regio Leiden wordt Unity.NU geproduceerd door Rudeboy Media B.V. in opdracht van Stichting Agglomeratie Omroep Holland Centraal. Dit gebeurt sinds september 2009. (Voorheen gebeurde dit onder de naam Holland Centraal).

In Leiderdorp wordt Unity.NU geproduceerd door Rudeboy Media in opdracht van stichting RTV Leiderdorp. Dit gebeurt sinds 2003. Voor Stichting Lokale Media Wassenaar gebeurt dit sinds april 2021.

Klachten over Unity.NU

Unity.NU brengt dagelijks met de grootste zorg het nieuws uit de regio Leiden en Wassenaar. Toch kan het gebeuren dat er fouten in onze artikelen en onze programma's sluiten. Heeft u een klacht over onze producties of nieuwsvoorziening? Stuur dan een mail naar redactie@unity.nu. U krijgt binnen 24 uur een reactie van ons. Indien uw klacht op vrijdag binnenkomt, kunt u een reactie op maandag verwachten. 

De klachten die gaan over de nieuwsvoorziening worden opgepakt door onze hoofdredactie, klachten die gaan over programma's worden door onze producent behandeld.